Ursprung Dollar valutakompensation ordna märken som fortgår mognad av DeFi-huset | BTC-ledningar

0
23


Förbi& nbspClark

Handlare och utvecklare trender mot större DeFi-investerarskydd i samförstånd
På fredag ​​proklamerade förortstatsfinansieringsprojekt (DeFi) -projektet Origin Finance en idé för att kompensera användare som drabbats av en exploatering på 7 miljoner dollar i november – en del av en bredare trend från utvecklare, användare och handlare som har sett aktörer över hela DeFi-huset mycket omfattande försäkringsvaror och alternativa backstops.

Den 17: e november tillkännagav Origin greenback att dess avkastningsbärande stablecoin-projekt hade utsatts för en attack på 7 miljoner dollar. Medan attacken helt enkelt är en annan instans av vad som har varit en brutal sommar och höst för DeFi-protokoll som möter hack och exploater, står Greenback-teamets svar fram för sitt beslut att helt kompensera användare.

I ett webbloggpost på fredag ​​beställde Origin Greenback-produktchef Micah Alcorn ett arrangemang med flera nivåer som nu kommer att betala sjuttiofem av användarna sina förlorade medel tillbaka inom den “granskade och omstartade med nya säkerhetsåtgärder på plats” stablecoin OUSD.
För större insättare skulle emellertid betalningar vara en mycket svår metod, med en 1-årsspärrad mängd av e-handelsverktygs-token OGN. huruvida dessa större insättare är helt lönerade för hans eller hennes förlust eller inte beror på prestanda för OGN-token.
Även med tidlåset säger Alan, en semi-anonym kärnutvecklare vid försäkringsgränsen “täckning” protokoll kåpa, att besväret från Origin skulle möjliggöra att locka nya användare till huset.
“Jag tror att protokoll (och deras revisorer) borde börja ta ansvar för koden de bryter mot”, sa han. “Oavsett om det är genom att de själva tillhandahåller täckning eller återbetalar medel, skapar denna typ av beteende ett robust prejudikat och tillåter användare att känna sig mycket säkra på de plattformar de använder, vilket hjälper till att öka TVL, och därmed vinna det förflutna, DeFi-protokoll har erbjudit användarna mycket lite mer än en “riskera inte över att du har råd att förlora” ansvarsfriskrivning, men marknadsrörelser verkar tränga mot högre skydd.
Enligt Alan har kåpan nästan tredubblat sitt totala pris förbjudet sedan dess användare bestämde sig för att dölja hacket med Pickle Finance och ökade till 39 miljoner dollar.

På samma sätt har Nsure Network – ett annat täckningsprotokoll i testnetsektionen och inställt för lansering under första kvartalet 2021 – tårat och ökat nästan en timme i månaden.

När dessa täckningsverktyg utvecklas rekommenderar Alan att utvecklare på allvar undersöker lanseringen med täckningsplaner och tillsammans med tydliga utnyttjande av eventualiteter som en kärnfunktion i DeFi-protokoll.
”DeFi måste skapa ett prejudikat att protokollet själva borde vara ansvarigt för kommandot om de blir hackade. Från vad jag faktiskt har sett med de senaste exploateringarna betyder det att få hackat bara att ”Oj, vi lappar det här felet och gör högre nästa gång”. […] Att ha associerad “försäkringsfond” tröstar användare mycket att veta att om protokollet de sätter in i hackas, är deras insättningar belagda. “
Dessutom tillägger han, om DeFi någonsin utvecklas till att mycket bryta tanken, kan dessa former av skydd mycket väl vara ett krav och inte bara en lyx för spook.

sant / skyddskassan är att tacket kommer i det långa loppet om DeFi verkligen önskar att faktiskt få massadoption. ”

Clark

Chef för tekniken.

Source link