President Biden fryser FinCEN: s planerade regler för kryptoplånbok | BTC-ledningar

0
9


Förbi& nbspClark

President Joe Biden har fryst alla kontrollerande förfaranden med föreslagna FinCEN-regler som är skadliga för kryptoindustrin. En av de första satserna President Joe Biden har tagit på sig sin 1st dag på kontoret är att begränsa det federala regleringsförfarandet, med de omstridda principerna för egen värd för kryptoplånbok som planerades av tidigare finansminister Steven Mnuchin.

Tillkännagivandet kom i ett vitt husmemorandum för skalorna hos många federala byråer, omfattade FinCEN. Proklamationen föreskriver inte erbjudandet om kryptoplånboken, men placerar en övergripande frysning av all myndighetsreglering i väntan på utvärdering, verklig i sextio dagar från dagen för memorandumet.

Insider från kryptoindustrin har berömt flytten med Jake Chervinsky Compound Finance General Council.

”Vi boxade hårt och gjorde rätten att ta andan och återställa. Janet Yellen är inte Steve Mnuchin. Jag är optimistisk’

Förslaget till plånbok med självhushållning gjordes av FinCEN den 18 december under tidigare amerikanska finansminister Mnuchin. Om godkänd skulle det behövas att banker och penningtjänster lämnar rapporter, håller register och bekräftar individualiteten hos kunder som gör transaktioner till och från avskilda kryptovalutaplånböcker.

Erbjudandet har inte godkänts i stor utsträckning av branschledare inklusive VD för finansiella tjänster Square, Jack Dorsey, som säger att motpartens term & adressgrupp inte borde vara obligatorisk för kryptovaluta, eftersom det inte är nödvändigt för kontanter idag.

Kritiker specificerade också att det skulle vara tekniskt outhärdligt för många projekt att följa eftersom smarta kontrakt inte omfattar namn- eller adressinformation.

Biden har valt Janet Yellen att ta över som finansminister, men hon har tidigare lagt en dämpare på kryptodivisionen med farliga kommentarer den här veckan att kryptovalutor används ”mestadels för olaglig finansiering” Men Chervinsky kommenterade att hon kanske inte var så dålig:

”För det första är det bra med någon än sekreterare Mnuchin, som för länge sedan uppenbarade att han hatade allt om krypto. 2nd, även om Dr. Yellen kanske inte är ett fan nu, föreställer jag mig att hon kommer att vara öppen för lärande och lyssnande, och kommer att följa stadig ordning för att besluta om nya regler. Det är bra’

Biden har också valt Gary Gensler för att döda Securities & Exchange Commission som verkar ha mer förståelse för tilldelningen av decentralisering än hans föregångare.

Clark

Chef för tekniken.

Source link