JPMorgan accepterar att betala $ 2,5 miljoner för att lösa en stämningsansökan | BTC-kablar

0
31


Förbi& nbspKapil Gauhar

JPMorgan Chase Bank NA, kunden och kommersiella filialen för JPMorgan, samtyckte till att betala 2,5 miljoner dollar för att lösa ett juridiskt krav. Dräkten identifieras med sitt tidigare val att betrakta förvärv av digital valuta med sina kreditkort som lån.

Klagande för att få 95% av skadan

Under ganska lång tid har Chase bearbetat kreditkort cryptocurrency betalningar som köper. År 2018 började banken plötsligt att överväga sådana uppgifter som ”kontantförskott”, vilket medförde högre avgifter för korthållare.

Inte länge efter bankens tur inledde Brady Tucker en grupphandling mot den. Han förenades av Ryan Hilton, Stanton Smith och olika kunder av Chase.

Kärandena är nöjda med JPMorgan val att lösa ärendet och betala 2,5 miljoner dollar, trots att banken inte erkänner något dåligt beteende. Som antyds av en förslag som spelades in på tisdagen i den federala domstolen i Manhattan, berättade Tucker och olika kunder domaren Katherine Polk Failla –

“Denna lösning representerar ett enastående resultat för medlemmar i bosättningsklass.”

Tucker sa –

”Klagandena uppskattar att avvecklingsfonden på 2,5 miljoner dollar utgör mer än 95% av kapitalet [damages allegedly sustained by] bosättningsklassmedlemmar. En sådan hög procentuell återhämtning ligger långt över den typiska återhämtningen för gruppåtgärder som den här. ”

I februari 2018 var JPMorgan Chase bland några få amerikanska bankjättar som meddelade att de inte längre skulle tillåta att deras kreditkort används för att köpa digitala valutor som Bitcoin.

Käranden behöver “Chase” för att sluta tvinga höga avgifter för kryptoköp

Chase försökte avsluta talan på några händelser och hävdade att förändringen 2018 inte var ett intrång i federala konsumentskyddslagar. I vilket fall som helst, förra året, klarade kärandena ut hur de skulle kunna visa att banken bröt mot bestämmelserna i regeringens sanning i utlåningslagen identifierade med “tydliga och tydliga” avslöjanden. Detta ledde till avvecklingsarrangemang med Chase.

I slutändan slutar Tucker, Hilton och Smith med att köra en klass som inkluderade ett stort antal Chase-korthållare som hade köpt digital valuta online och var tvungna att betala höga avgifter. Kunderna letar efter en order som meddelar att bankens kortinnehavaravtal inte låter den godkänna så höga avgifter på kryptoköp.

JPMrans senaste drag kan föreslå att banken blir allt vänligare mot den digitala valutamarknaden. Tid kommer dock att visas om detta utan tvekan är fallet.

Kapil Gauhar

Kapil Gauhar är grundaren av Blogger’s Gyan. Han är en passionerad bloggare, en stor tänkare och en kreativ författare. Hans passion för att göra vänskap med ord och låta folk veta om underverken i den digitala världen är det som motiverar honom att ta skrift som en karriär.

Source link