Data Broadcast Bitcoin värt minskning dagar när BTC futures öppet intresse når $ 1B | BTC-ledningar

0
19


Förbi& nbspClark

Data visar att Bitcoin innehåller ett mönster för att korrigera skarpt när den öppna räntan på BTC-futures är över 1 miljard dollar.

Det fanns en tid då BitMEX-derivatbörs regerade suverän över olika börser, och även företaget kontrollerar effektivt en femhundradel marknadsandel fram till den gregorianska kalendermånaden 2019. Av denna anledning bröt handlare ett detaljerat öga på varje indikator kopplad till BitMEX, tillsammans med dess finansieringsgrad, öppen ränta och bas.

Öppet intresse mäter hela utbudet av kontraktskontroll av marknadsaktörerna. eftersom siffran stiger högre kommer likvidationernas potentiella storlek att bli. Den 2 augusti inträffade en krasch på 1400 dollar när 1 miljard dollar i terminskontrakt stängdes kraftigt tack vare snäva marginaler.
Även om det inte finns något atomnummer, tenderar handlare att framkalla skakande när öppet intresse närmar sig 1 miljard dollar, vilket orsakar en utveckling som vissa handlare sätter sig ner med för att BitMEX-spöket. Detta blev tydligt under hela halvan av 2019, när stora Bitcoin-värdekrascher inträffade i sju helt olika fall en gång öppet ränta på 1 miljard dollar.

Den upplevda risken relaterad till högt öppet ränta beror på hur likvärdig den underliggande kvaliteten är. under tredje kvartalet 2019 var Bitcoins vanliga volym på platsbörser i genomsnitt 2,4 miljarder dollar per dag. Således verkade ett kontrakt på totalt fyrtio sekunder av Bitcoin-volymen tillräckligt stort.

Eftersom diagrammet är högre än avbildar råder det mycket liten tvivel om att ett öppet intresse på nära 1 miljard dollar sammanföll med relevanta värderingar från den gregorianska kalendermånaden till september. det är priset att notera att ett anmärkningsvärt utbud av kontrakt lever inte kan anses vara optimistiskt eller pessimistiskt.

Halvan av 2019 var till stor del pessimistisk

Den senare 1/2 2019 var ganska grov för kryptovalutor, och som de flesta investerare kan komma ihåg, till och med president Trump baserade Bitcoin offentligt, som rapporterbart av Cointelegraph. Allt detta hände medan den amerikanska finansminister Steven Mnuchin krävde extra reglering och tillsyn för världen.

Diagrammet högre än visar betydligt bättre detaljer om hur relevant BitMEXs fyrhundradels marknadsandel som helst var tidigare. en valutakontroll Associate in Nursing open interest beundrar 1/2 Bitcoins dagliga spotvolym.
Snabbspolning fram till 2020, och BitMEX har avlösts av OKEx, varhelst hela den öppna räntan på varaktiga och fasta månaders terminer översteg 1 miljard dollar under den gregorianska kalendermånaden tjugofem.
De återstående utmanarna obrutna växte sin andel, men det var helt nyligen som Chicago Mercantile Exchange (CME), Binance och Bybit lyckades avbryta den psykologiska barriären på 1 miljard dollar.
Dagens marknad liknar marginellt 2019, dock med mindre risk

Konstigt nog hände detta i november. 20, helt enkelt fyra dagar före 16 PF-kraschen till $ 16,334. hela framtida öppna ränta den september 2019 förstörde 3 miljarder dollar för att placera saker i perspektiv. den här punkten kunde fyra börser bryta barriären på 1 miljard dollar.
Även om den öppna räntan på terminer växte till 7,4 miljarder dollar, gjorde den dagliga genomsnittliga volymen på vanliga spotbörser varhelst siffran för närvarande läser 3,5 miljarder dollar. Således bör inte ett börs med en öppen ränta på 1 miljard dollar, inte som föregående år, höja ögonbrynen på samma sätt som det gjorde under 2019.
Sammanfattningsvis har marknaderna vuxit helt och utvecklats i den utsträckning att BitMEX-spöket är borta, men det skulle ersättas av samma utveckling som händer när fyra börser korsar det öppna räntemärket på 1 miljard dollar.

Oavsett bör man hålla ett detaljerat öga på en sådan Associate in Nursing-indikator från och med nu eftersom de fyra börserna har ersatt BitMEX eftersom marknadsledaren. Kombinerat innehar Binance, CME, OKEx och Bybit över 1/2 futures öppna ränta. även om en sådan tillfällighet bara har hänt en gång, efterliknar den så effekten på 1 miljard dollar från det förflutna.

Clark

Chef för tekniken.

Source link