BTC kan inte hjälpa banker som inte har bankrätt Mastercard VD | BTC-ledningar

0
20


Förbi& nbspClark

VD för Mastercard litar på att BTC är för instabil och ogenomskinlig för att driva ekonomisk närvaro, men CBDC är en olik historia. BTC kan inte fungera som en omfattande valuta för obankrade på grund av dess instabilitet, säger Mastercards VD Ajay Banga under tisdagens konferens Fortune Global Forum. Han citerade också en avsaknad av kunskap om vem som ligger bakom kryptovalutan som om.

”Jag tror inte på volatiliteten eller, för den delen, att transparensen inte syns i vem som är den som är komplicerad med den valutan. Så det är därför vi tror på centralbankens digitala valutor. ‘

Banga avslöjade också att Mastercard har ett viktigt patentbibliotek som ansluter till CBDC, vilket kan hjälpa till att klargöra varför han är så positiv till dem.

Efterfrågad om BTC som en möjlig lösning på ekonomisk närvaro krävde Banga att kryptovalutan inte uppfyller leveranserna för de obankade, av en bisarr instans om koksflaskor för att illustrera dess prisinstabilitet:

‘Kan du föreställa dig någon som är ekonomiskt undantagen att handla på ett sätt att bli inkluderad genom en valuta som kan kosta lika med två Coca-Cola-flaskor idag & 21 i morgon? Det är inte ett sätt att få dem att omfattas. Det är ett sätt att göra dem rädda för det finansiella systemet. ‘

Han litar på att om fiatvalutor skulle bli digitala skulle de “hjälpa till med gränsöverskridande handelsflöden” vidare, tillade han att “ekonomisk inkludering för individer är en helt annan sak.”

Han har kvarhållit en stark uppfattning som strider mot kryptovalutornas opacitet i åratal kallar alla icke-statliga instruerade kryptokurverskräp 2017, och till och med liknar dem med “ormar” 2018, såg att de inte “förtjänar” att vara försiktig med ett medium för konversation.

Men Mastercard har öppet sagt att det är exponerat för statliga digitala valutor.

Och under 2019 verkade Mastercard ta en extra öppen hållning till kryptovalutor genom att vara en av etableringsmedlemmarna i Facebooks Libra-projekt. Men i oktober förra året lämnade betalningsförsörjaren projektet i längdriktningen med Stripe, Visa och Paypal, med hänvisning till avsaknad av öppenhet bland de viktigaste orsakerna till att det lämnade.

Genom att placera sina pengar där munnen är fastställde VD att Mastercard har ”investerat en betydande summa pengar” i CBDC, dessutom:

”I dag är vi en av de största patentbehållarna i centralbankens digitala valutor.”

CBDC-sandlådan, obegränsad i september, i år av Mastercard, specificerad av Banga, tillåter centralbanker och affärsbanker att resa CBDC: er som är sammansatta för användningsfall liknande ‘gränsöverskridande transaktionsflöden.’ Verktyget förfalskar olika typer av transaktionsmiljöer för att hyra central banker bedömer CBDC-användningsfall. Det är tyst oklart vilka banker som använder verktyget.

Clark

Chef för tekniken.

Source link