Blockchain Tillåter P2P-förtroende | BTC-kablar

0
26


Förbi& nbspRajat Gaur

Författaren Don Tapscott noterade i nyckeln för Virtual Blockchain Week om DLT-grundtekniken för att vara den näst kraftfullaste digitala eran. För att stänga Virtual Blockchain Week, Dan Tapscott var den bästsäljande teknikförfattaren och medgrundare av Blockchain Research Institute, genomförde en presentation med åsikter om värdesaker från internet till information till internet av värde.

“Blockchain Revolution: The Union of the Union” var titeln på hans presentation där han uttalade sig om att blockchain består av den grundläggande tekniken som förväntas underbygga den andra eran av digital.

I 25-årsjubileumsutgåvan 1994 nämnde den mest sålda boken “Digital ekonomi” Tapscott att vi är på väg att “avsluta den första eran av den digitala tidsåldern”.

Han utsåg den första digitala tidsåldern till ”informationens internet” och hämtar teknik från ”stordatorer, minidatorer, datorer, mobilwebben, internet, sociala medier, molnet och big data”.

Tapscott tror att världen förvandlas till den andra digitala eran där det kommer att finnas extraordinära tekniker som erbjuder människor en fysisk värld i processerna och till och med kroppar.

Han menade att fram till 40 år var världen upp till informationsinternet men nu är det dags att omvandla tekniken och få den andra digitala eran.

För Tapscott betraktas Satoshis sprickbildning av frågan om dubbla utgifter som en av de största innovationerna i mänsklig historia. Detta skapade möjligheten till en samhällelig och ekonomisk omorganisation från mellanmän mot betrodda peer-to-peer-nätverk.

Tapscott beskriver distribuerad huvudteknologi som ett lokalt digitalt medium för förtroende och anser att blockchain tillåter anonyma personer att lita på en annan. Han tror också att blockchain står inför stora hinder för omfattande acceptans och användning.

Senare hävdade han att DLT främst driver förstörelsen av det industriella åldersföretaget och en djupgående förskjutning mot distribuerad värdeskapande. Det finns fortfarande utmaningarna med interoperabilitet och skalbarhet för blockchain-plattformar.

Source link