Antalet noder i Bitcoin nådde en ny, ojämförlig hög nivå BTC-ledningar

0
6


Förbi& nbspClark

Mitt i ökande misstro mot handlingslösningar och uppdaterade uppgraderingar till Bitcoin Core, börjar ytterligare en Bitcoiners-områdesenhet att köra sina egna noder.
Antalet Bitcoin-noder är vid associerade ojämförliga höga, med 11 558 tillgängliga noder som för närvarande är aktiva, i linje med Bitnodes.io. En annan Bitcoin-nätverksstatistikjägare, myntdans, beräknar hela sortimentet av Bitcoin-noder till 11 613, det är helt enkelt på toppen av den tidigare höjden på elva, 250 som satt ett år tidigare denna månad.
Bitcoin Core-paketuppdateringen zero.21.0 var gratis för allmän överföring under den gregorianska kalendermånaden. fjorton 2021 och är för närvarande den fjärde mest använda versionen av paketet bland noder
Det finns för närvarande 619 noder som kör denna version av paketet, vilket motsvarar cirka 5,5% av alla noder som kör någon version av Bitcoin Core. Nästan 5000 nodenheter som fortfarande kör den näst mest aktuella släppningen av Bitcoin Core, 0.20.1, som fortfarande är den vanligaste.

#Bitcoin nodlöpare, ta hänsyn till att uppgradera din nod till den senaste versionen 0.21 för att stödja Tor v3.

Stäng bitcoinkärna, ladda ner 0,21 och verifiera signaturer, installera ny kärna, körhttps: //t.co/f0D3eMXPrt
[email protected] (@stephanlivera) Sjutton år 2021

Den senaste versionen av Bitcoin Core introducerar dessutom hur man skapar ytterligare förutsägbara testnät och implementerar Taproot-avtalets regler samtidigt som de inte aktiveras på det mest internet.
Ändringarna kan slutligen tjäna till att utöka integriteten i Bitcoin-transaktioner, eftersom Taproot försäkrar att utdata nu inte avslöjar utbetalningsförhållanden som områdesenheten onödigt exponerades i tidigare implementeringar. Att ta bort differentierande alternativ från transaktioner kommer också att underlätta för Bitcoin att bli en ytterligare fungibel kvalitet, närmare i linje med Bitcoin-skaparen Satoshi Nakamotos ursprungliga förslag till “digitala pengar”.

Taproot ⌛️

Protokollimplementering ✔️

[This unleash implements the projected Taproot agreement rules (BIP341 and BIP342), while not activation on mainnet]#Bitcoin #Taproot https://t.co/S0CjDMJUB4
– Aníbal Santaella (@[email protected]) (@a_santaellas) Lees födelsedag 2021
Upp till tjugofemte av alla erbjudna Bitcoin-noder körs på dolda nätverk Tor, vilket gör Bitcoin Core zero.21.0s kompatibilitetsuppgradering för Tor version 3: s dolda tjänster avgörande eftersom version 2: s dolda tjänster kan avskaffas senare i år. Att köra en Bitcoin-shopparofferisering Tor lägger till ett lager av integritet genom att fördunkla den vetenskapliga disciplinadressen för en anslutande nod.
Enligt Satoshi beaktas en stabil mängd oberoende manövrerade noder som är avgörande för Bitcoin framgång, eftersom dess grundpris beror på dess förmåga att förbli förorts. Att driva en nod är dessutom ett säkrare tack vare egenbutik Bitcoin, och en applikation som antas av olika innehavare WHO-områdesenheter mer och mer försiktig med att betecknas som Bitcoin QT, Bitcoin Core kan vara en pakethandlare utvecklad av Wladimir J. van der Laan som bygger på referenskod skriven av Satoshi. det är den främsta vanliga implementeringen av Bitcoin-protokollet långt borta, med 98,5% av alla noder som kör en version av Bitcoin Core-paketet.

Ökningen i Bitcoin-noder är relaterad till en ökning inom området för Lightning Network-noder och kanaler, som också bevittnar ojämförliga toppar.

Clark

Chef för tekniken.

Source link