Telegram för att ge tillbaka $ 1,2 miljarder till investerare – SEC Piles på $ 18,5 miljoner böter – Blockchain News, yttrande, TV och jobb

0
26


De US Securities and Exchange Commission (SEC) har fått domstolsgodkännande av bosättningar med Telegram Group Inc. och TON Emittent Inc. för att lösa anklagelser om att Telegrams påstådda oregistrerade erbjudande om ett cryptocurrency kallat “Grams” som de säger bröt mot de federala värdepapperslagarna.

Telegram gick med på att återlämna mer än 1,2 miljarder dollar till investerare och betala en civilstraff på 18,5 miljoner dollar.

“Nya och innovativa företag är välkomna att delta på våra kapitalmarknader, men de kan inte göra det i strid med registreringskraven i de federala värdepapperslagarna,” säger Kristina Littman, chef för SEC Enforcement Division: s Cyber ​​Unit. “Denna uppgörelse kräver att Telegram ska återlämna medel till investerare, ålägga en betydande påföljd och kräver att Telegram meddelar framtida digitala erbjudanden.”

~ Annons ~

Cashaa

“Våra akutåtgärder skyddade detaljhandelsinvesterare från Telegrams försök att översvämma marknaderna med värdepapper som sålts i ett oregistrerat erbjudande utan att tillhandahålla fullständiga upplysningar om deras projekt,” sa Lara Shalov Mehraban, associerad regiondirektör för New York Regional Office. “De åtgärder som vi erhållit ger betydande lättnad för investerare och skyddar detaljhandelsinvesterare från framtida olagliga erbjudanden från Telegram.”

Den 11 oktober, 2019, SEC lade in ett klagomål mot Telegram och hävdade att företaget hade samlat in kapital för att finansiera sin verksamhet genom att sälja cirka 2,9 miljarder gram till 171 initiala köpare världen över. SEC försökte preliminärt ansluta Telegram från att leverera de Grams som den sålde, vilket SEC påstod var värdepapper som hade erbjudits och sålts i strid med registreringskraven i de federala värdepapperslagarna. Den 24 mars 2020 utfärdade den amerikanska tingsrätten för södra distriktet i New York ett preliminärt förbud mot utdelning av Grams och konstaterade att SEC hade visat en betydande sannolikhet att bevisa att Telegrams försäljning var en del av ett större system för att olagligt distribuera Grams till den sekundära offentliga marknaden.

Utan att erkänna eller förneka anklagelserna i SEC: s klagomål samtyckte de tilltalade till införandet av en slutgiltig dom som innebär att de bryter mot registreringsbestämmelserna i avsnitten 5 a och 5 c i värdepapperslagen från 1933. Domen förordnar svarande att avskaffa, på en gemensam bas och flera baser, $ 1.224.000.000 i dåligt erhållna vinster från försäljningen av Grams, med kredit för de belopp Telegram betalar tillbaka till de första köparna av Grams, och beordrar också Telegram Group Inc. att betala en civilstraff på $ 18.500.000 . Telegram är vidare skyldigt att under de kommande tre åren meddela SEC-personalen innan de deltar i utfärdandet av digitala tillgångar.

SEC: s rättegång leddes av Jorge G. Tenreiro, Kevin P. McGrath och Ladan F. Stewart från New York Regional Office, Alison Levine från Cyber ​​Unit, och Hope Augustini från SEC: s kontor för General Counsel. Undersökningen genomfördes av Daphna A. Waxman, Morgan B. Ward Doran och John O. Enright från Cyber ​​Unit. Fallet övervakades av fru Littman och Mehraban.


Publiceras också den Medium.

Telegram för att ge tillbaka .2 miljarder till investerare - SEC-högar på .5 miljoner fina
Senaste inlägg av Richard Kastelein (se allt)

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here