Spelförändrande blockchainpaket leder till mango i Australien | BTC-ledningar

0
8


Förbi& nbspClark

CRCNA: s VD Jed Matz säger: “Inverkan av detta projekt kommer att sträcka sig utöver mangoindustrin”. Efter ett 2,5-årigt experimentellt program klättrar en australisk mangoproducent upp sin användning av blockchain-teknik för spårbarhet av leveranskablar.

Organisationen samarbetade med Cooperative Research Center for Developing Northern Australia och samarbetade med den främsta australiensiska mangoproducenten Manbulloo och spårbarhetsföretaget Faith Origin för att testa ett program för hantering av försörjningskedjor som sträcker sig över sina försörjningskedjor och distributionscenter i Queensland och Northern Territory. Projektet, som startade 2018, använder sensorer som finns i mango-lådor för att spåra rörelsen av den söta frukten för att öka sin fuktighet, temperatur och transittid.

Senator för Northern Territory Dr Sam McMahon säger:

”Manbulloo kan se var deras frukter ligger i hela leverantörskedjan i realtid och upprätthålla proaktiv kvalitetskontroll och kvalitetssäkringsprotokoll för att ta itu med eventuella frågor direkt och komplettera det som tidigare varit en branschens bästa metod.”

McMahon sade vidare: ”Detta projekt formar sig att bli en betydande spelväxlare för mangoindustrin.”

Trust Provenance-upphovsmannen Andrew Grant säger att det uppskalade systemet kommer att återställa distributionen av mango över land genom att doppa avfall och se exakt var i leveranskedjan eventuella desorganisationer ligger. CRCNA höjde mer än 827 000 dollar för den 2,5 år gamla utmanande fasen, som startade i april 2018.

Ytterligare företag har använt blockchain-teknik för livsmedelsförsörjningskedjan. Cointelegraph vittnade i juli om att livsmedelssubstanser för 300 miljarder dollar eventuellt kunde dras längs försörjningskedjan årligen inom 7 år.

”Inverkan av detta projekt kommer att sträcka sig utanför mangoindustrin till andra jordbruksprodukter och försörjningskedjesystem, vilket kan dra nytta av effektiviteten som denna blockchain-plattform har visat”, säger CRCNA-VD Jed Matz.

Clark

Chef för tekniken.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here