Societe Generale Cuts hanterar Blockchain Behemoth ConsenSys för att stödja sina centralbankers digitala valutaexperiment med teknik, expertis och strategi – Blockchain Nyheter, åsikt, TV och jobb

0
11


Societe Generale – Forge, Societe Generale Groups digitala kapitalmarknadsplattform har valt ett av Blockchain-ledande företag ConsenSys att tillhandahålla teknik och tjänster som en del av dess pågående pilotaktiviteter för centralbankens digitala valuta (CBDC).

Jean-Marc Stenger, VD för Societe Generale – Forge, noterade:

“Vi är glada att samarbeta med ConsenSys, ett företag som är en nyckelaktör i utvecklingen av distribuerad ledgerteknologi globalt och erbjuder många av de infrastruktur- och utvecklingsverktyg som används av blockchain-communityn.”

ConsenSys kommer att tillhandahålla teknik och expertis till Societe Generale – Forge, med särskilt fokus på utfärdande och hantering av CBDC, leverans kontra betalning och interoperabilitet mellan korsböcker.

”Vi har stor hänsyn till prestationerna från Societe Generale – Forge och är stolta över att arbeta med dem. ConsenSys är engagerade i framsteg inom CBDC-rymden och har hjälpt sex centralbanker runt om i världen med CBDC-projekt, ”tillade Ken Timsit, global chef för företagslösningar på ConsenSys.

Med den här nya affären kommer Societe Generale – Forge att fortsätta att lägga till tidigare prestationer, såsom emissionen av en 100 miljoner euro täckt obligation på blockchain 2019, tillsammans med emissionen av en 40 miljoner euro-obligation som avvecklades med en CBDC 2020 , ett gemensamt projekt med den franska centralbanken Banque de France.

ConsenSys kommer att tillhandahålla teknik och expertis till Societe Generale – Forge, med särskild inriktning på utfärdande och hantering av CBDC, leverans kontra betalning och interoperabilitet mellan korsböcker.

ConsenSys är det ledande Ethereum-programvaruföretaget som gör det möjligt för utvecklare, företag och människor världen över att bygga nästa generations applikationer, lansera modern finansiell infrastruktur och komma åt det decentraliserade nätet. Företagets produktsvit, bestående av Infura, Quorum, Codefi, MetaMask och Diligence, tjänar miljontals användare, stöder miljarder blockchain-baserade frågor för sina kunder och har hanterat miljarder dollar i digitala tillgångar. Ethereum är den största programmerbara blockkedjan i världen, ledande inom affärsadoption, utvecklare och DeFi-aktivitet. På denna betrodda öppen källkodsfond är Consensys en viktig aktör i att bygga upp morgondagens digitala ekonomi.

Societe Generale – Forge, är ett helt integrerat dotterbolag till Societe Generale Group som förser emittenter och investerare, antingen företag eller finansiella institutioner, med helhetstjänster för att emittera och hantera digitala inhemska finansiella produkter registrerade på blockchain (Security Token). För marknadsinfrastrukturoperatörer bygger och bygger de öppna, enkla, säkra och institutionella ramar och modeller för Security Token-operationer, underbyggda av bankklassens säkerhet och fullständig efterlevnad av reglerna. Societe Generale – Forge har åtagit sig att lansera med riktiga användningsfall och säger att de successivt bygger mot att det är “kompatibelt med design” -plattformfunktioner.

Följ och gilla oss:

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here