Patentfil från Cipher Trace för spårning av Monero-transaktion | BTC-ledningar

0
16


Förbi& nbspClark

Företaget hävdar att det är redo att fastställa XMR som används för olagliga funktioner för att stödja brottsutredningar.
Kryptoanalysföretaget CipherTrace förklarade på vardag att det hade lämnat in 2 patent för teknik som kan spåra transaktioner för sekretessmynt Monero.
I en 20: e dagbok från CipherTrace uttryckte företaget att patenten skulle komma med retoriska verktyg för att utforska Monero (XMR) -gruppens handlingsflöden för att hjälpa till med penningutredningar, tillämpad matematik och probabilistiska strategier för att markera transaktioner och tätbebyggelse möjliga fall husägare, fortfarande som visualiseringsverktyg och sätt att spåra purloined eller laglöst använt XMR.

“CipherTraces Monero-spårningsfunktioner kan aktiveras [Virtual plus Service Providers] att upptäcka när XMR anländer kan ha ett kriminellt ursprung, vilket gör det möjligt för dem att på ett adekvat sätt riskera kundtransaktioner enligt alla regler som behövs, ”uttryckte dagboken. “[Our] Målet är att modifiera upptäckten av kriminella användare, så att skyddet och egenskapen för sekretessmynt som Monero ökar i framtiden. ”
Medan Bitcoin (BTC) fortfarande är det populära bytesmedlet för flera darknet-marknadsanvändare, har det ökat acceptansen för sekretessmynt som XMR. Tillsynsmyndigheter har dock inte bestämt ett tillförlitligt tack vare spårning av Monero, och företag som CipherTrace har en chans – företaget har enligt uppgift handlat på en metod för att spåra XMR-transaktioner sedan början av 2019.
CipherTrace verkställande direktör Dave Jevans berättade för Cointelegraph i augusti att företaget utvecklade det primära verktyget för att bedriva Monero-transaktioner. Ett sådant verktyg kan utan tvekan stödja utredningar av brott och minska tillbudet av kontantvask.

Företaget har uttryckt att det utvecklat dessa Monero-spårningsverktyg som en del av ett projekt med US Department of Office of Homeland Security, men det senare är inte den enda administrativa enheten som försöker hitta vägen att upptäcka XMR-plånböcker, gruppåtgärdsdatum och tider. I den gregorianska kalendermånaden förklarade inrikesintäktsservicen att den skulle ge ett belopp på upp till 625 000 dollar till någon FN-byrå som kommer att bryta Monero.

Förmåga för CipherTraces spårningsverktyg har dock inte bekräftats. En representant för Monero-räckvidden sa till Cointelegraph i oktober att de kan vara “mycket misstänksamma mot alla påståenden om att företag kommer att spåra Monero-gruppåtgärder” och alla företag som gjorde det skulle sannolikt inte “spåra plånböckerna eller beloppen för någon transaktion.”

Priset på Monero är $ 123,37 vid tidpunkten för publiceringen och har sjunkit med 3,6% under de senaste tjugofyra timmarna.

Clark

Chef för tekniken.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here