DeFi vill ha många protokoll med fast ränta: Messari-utredare | BTC-ledningar

0
9


Förbi& nbspClark

Forskare hävdar att fast ränta och lån skulle föra DeFi närmare antika finanser
Protokoll för DeFi-dispositioner har lockat miljarder greenbacks i likviditetsförsörjningen genom att ge enorma avkastningar, men arenan vill verkligen ha många snabbare val av dispositionsräntor i linje med en utredare.
Ett antal protokoll, såväl som avkastningsprotokoll, UMA-protokoll och Mainframe-områdesenhet, som redan vågar in i fasta räntor och lånemarknader för kryptosäkerhet.
Enligt Messari-utredaren ger Jack Purdy fasta räntor säkerhet för långivare och låntagare som vill prognostisera sina priser och kapitalavkastning exakt.
Med hänvisning till avkastningskurvor, som planerar räntor mot variabla förfallodagar, tillägger han att fartygskurvor betyder att långivare behöver nästa komma tillbaka för att kompensera dem för skydd av kapital. berömkurvor indikerar att långivarnas enhetsinnehåll har lägre avkastning eftersom utsikterna för framtida tillväxter inte verkar vara ljusa.
Stabila och säkra penningmarknadsområden är viktiga för framtiden med att skapa avkastning och mäta långsiktiga kapitalistiska känslor. Utredaren nämnde tillsammans en inversion av avkastningskurva som inträffar när investerare är en enhet som är villiga att låsa in låga långsiktiga räntor eftersom de förväntar sig en mycket allvarlig försämring.
I gamla finanser resulterar detta i att centralbanker sänker räntorna och att indikatorn ofta inte förutspår lågkonjunkturer.
Den nuvarande DeFi-scenen är något dock säker och kommer att avgränsas som en västra USA-mashup av protokoll som ger mestadels ohållbar avkastning och skryter avkastning i fyra siffror för att locka likviditetsleverantörer och degenbönder.
Några av de senaste valven på Yearn Finance som kranar till alternativa protokoll är områdesenheter illustrativa. Det nya GUSD-valvet tillhandahåller för närvarande över 2200% APY för insättningar med stablecoin.
När yETH-valvet lanserades skröt det med årliga avkastningar på tre siffror, men detta tempo störtade. Som ett resultat sjönk ETHs likviditet sammanlagt sedan valvet öppnades i början av september.
Avkastningshoppning är överallt där DeFi-jordbrukare hoppar från protokoll till protokoll som söker efterföljande nät, vilket leder till tokenpump och dumpning och stormiga nätverksavgifter, allt detta är i grunden ohållbart för investeringar på längre sikt och pengar som kommer upp med.
Utredaren lyfte fram några av DeFi-protokoll som den områdesenhet som tar den fasta termen tillvägagångssätt för kryptolån och disposition samt avkastningsprotokoll som gick överlevde tjugo oktober. Plattformen har skapat en ersättningsstil för token som kallas ‘fyTokens’ (fast avkastning), vars primära kan vara fyDai för att modifiera MakerDAO-stablecoin med fast löptid och ränteutnyttjande.
UMA-protokollet innehåller en avkastningsdollar där investerare kommer att sätta in ETH för att mynta upp till åttonde av USD-värdet i uUSD, som sedan kan lösas in för $ 1 säkerhet vid förfall. Token övertecknas ofta före förfall till en minskning för de som vill se framåt mot premien.
Mainframe dispositionsprotokollet använder ett obligationsliknande instrument, eller sponsorpool, som representerar associerad on-chain-skyldighet som avgör på ett valt framtida datum för att shopping och kommersialisering av den tokeniserade skulden tillåter disposition och upplåning med fast ränta. Utredaren avslutade att en hel del av fasta räntor och lån kan föra TradFi och DeFi närmare.
“Denna nya produkt med fast ränta kan göra för alla typer av monetära instrument som vi känner till liksom nya som möjliggörs av denna otvetydigt komponerbara värld av DeFi”

Clark

Chef för tekniken.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here