Cashaa och UNICAS öppnar första kryptovänliga bankfilialer i Indien och förvandlar UNICAS banker till kryptolounger – Blockchain News, Opinion, TV och Jobs

0
11


  • Öppna spara konton med kryptoplånböcker
  • Lån mot kryptovalutor, guld och fastigheter
  • Investera i kryptovalutor, obligationer och fasta insättningar
  • Snabb expansion till över 100 filialer fram till 2022
  • Köp kryptovaluta med kontanter i fysiska filialer

”De flesta indianer är inte medvetna om eller är missade om Cryptocurrency som en onlineprodukt och de litar på det de ser eller vad regeringen erkänner och rekommenderar. Dessutom är Indien fortfarande till stor del en kontantbaserad ekonomi trots en demonstrationsdrivning. Med UNICAS Crypto-lounger tänker vi ta itu med båda frågorna som saktar ner processen för antagande av kryptovaluta i Indien, säger Kumar Gaurav, grundare och vd för Cashaa.

Samföretaget kommer att göra det möjligt för Cashaa att få tillgång till Uniteds reglerade licenser, dess fysiska filialer och övergripande bankinfrastruktur.

“Detta gör det möjligt för oss att bygga, skala och erbjuda skräddarsydda finansiella och kryptoprodukter för de lokala indiska marknaderna”, säger Dinesh Kukreja, vd för United Multistate Credit Co. Operative Society, som har utsetts till VD för Unicas-satsningen.

UNICAS gör det möjligt för människor att få tillgång till traditionella banktjänster tillsammans med kryptobanktjänster både online och genom sina 22 fysiska filialer över norra Indien. Uniteds befintliga filialer kommer att transformeras och moderniseras som Crypto Lounges.

Medlemmar kan gå in i någon av dessa filialer och bli utbildade om kryptovalutor tillsammans med andra banktjänster. Inledningsvis kommer kontoinnehavare att kunna köpa och sälja Bitcoin (BTC), Cashaa (CAS), Ethereum (ETH), Binance (BNB), Bitcoin Cash (BCH), EOS, Litecoin (LTC) och Ripple (XRP) kontant eller med kontosaldot i indiska rupier. Den omedelbara planen är att öppna dessa Crypto Lounger i Delhi, Gujarat och Rajasthan som täcker en befolkning på 150 miljoner indianer som bor i dessa stater. ”Vi ser fram emot att utöka våra fotavtryck över andra indiska stater därifrån” konstaterade Herr Kukreja.

I september hade Cashaa samlade 5 miljoner USD (~ 35 crores INR) för att utöka sin verksamhet till den indiska marknaden från en Dubai-baserad investeringsfond O1EX. Under covid-19 pandemin Cashaa som såg en 800% hoppar i sin verksamhet och företag. Herr Gaurav tillade ”” Detta fick oss att känna att ögonblicket var mogen för Indien att börja införa framväxande tekniker till sin banksektor. Detta är det lämpliga ögonblicket för oss att revolutionera bankutrymmet och leverera Indian’s en världsomfattande bankupplevelse i världsklass med kryptovalutor. ‘

Under ledning av Kukreja har United varit verksam sedan 2012 och har förbättrat miljontals indianers liv genom sina finansiella tjänster. Det är medlem i National Federation of Urban Co-operative Banks and Credit Societies Ltd. (NAFCUB) vid medlemskap nr. 1753 och certifierad med ISO 9001: 2008 för kvalitetsstyrningssystem. NAFCUB är en apex National Level Federation of Urban Co-operative Banks and Credit Societies. För närvarande tillhandahåller United sparekonton, kontantdepositioner och uttag, flera obligationer och investeringsprodukter och lån (hem, guld och konsument).

”” Vi går in i framtiden för finansiella tjänster i Indien. Att slå samman vårt decennium av erfarenhet av indisk traditionell finansiering med Cashaas internationella bankerfarenhet kommer att ge enorma förändringar till både indisk fintech och kryptoindustrin. Vi är den första reglerade finansiella institutionen i världen med fysiska filialer där användare kan komma åt kryptoprodukter. Genom att öka vår exponering för framväxande teknik strävar vi efter att snabbt expandera till över 100 fysiska filialer fram till 2021 med tusentals skickliga yrkesverksamma i Indien. Våra sparande bankkontoinnehavare kommer också att kunna använda sina kryptovalutor som säkerheter för att ta lån, som alla andra traditionella lån från banker, tillade Kukreja.

UNICAS är ett välkänt indiskt finansinstitut som utökar kreditfaciliteter till sina medlemmar som antar ”Microfinance” och ”Group Financing” med ”kooperativ kredit”.

Cashaa är handelsnamnet för Cashaa Technologies Limited, ett brittiskt registrerat företag (nr. 11644308) med säte på Suite 207 Equitable House Business Center, 10 Woolwich New Rd, London, England, SE18 6AB.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here