Brittisk fintech kommer sannolikt att utöka banktjänster till förmån för de indiska kryptokunderna. | BTC-ledningar

0
11


Förbi& nbspClark

Det Londonbaserade bankföretaget Cashaa introducerar en kryptovänlig neo-bank i Indien

En onlinebankplattform i London Cashaa förbereder sig för att etablera en kryptovänlig neobank – eller internetbank – i Indien.

Kuman Gaurav, grundaren av Cashaa, sa att Cointelegraph att Cashaa India kommer att auktorisera indiska företag och individer och deltagare att öppna ett sparkonto hos den personen och köpa, lagra konserverings- och kryptovalutor precis som alla andra finansiella instrument.

”För utlåning kommer vi att lägga till kryptotillgångsklasser förenade med guld och fastigheter som säkerhet,” sa han.

Gaurav klargjorde efterfrågan på en kryptovänlig bank i Indien och uppgav att de flesta indiska banker inte vill tillhandahålla banktjänster till kryptoanvändarna. Cashaa Indien, tillägger han, kommer att vara den första registrerade banken som tillåter insättningar och uttag av kryptovalutor precis som det är idag för den indiska rupien.

Cashaa har tillhandahållit B2B-banktjänster i högsta grad av de stora indiska kryptovalutaföretagen. Starten av neo-banken skulle låta plattformen utvidga sina krypto- och banktjänster till enskilda personer också.

Cashaa fick för närvarande tydlig chit från tillsynsmyndigheter för att fungera som en kryptovänlig internetbankplattform över hela Storbritannien, Europa och USA. Företaget syftar till att börja driva bankplattformen med stöd för euro, brittiska pund och amerikanska dollar i år i december.

Gaurav berättade att Cashaa i början kommer att börja tillhandahålla sina banktjänster till indiska kooperativ och kommer att starta sina fullfjädrade tjänster nästa år. Företagets blickar mot “tre nyckelstater” i Indien, varifrån det planerar att utvidga sig över hela landet.

Med tanke på reglerna i Indien berättade Gaurav att fintech-reglerna i landet ännu utvecklas. Han sa att det är anledningen till ekonomiska bedrägerier med engångslösenord och nätfiskeidéer är så svåra att begränsa.

Han tillägger vidare att den indiska regeringen och finansinstitutionerna mycket väl känner till kryptovalutans potential, och det har inte skett någon denotation från regeringen kring ett eventuellt förbud mot kryptor. Rapporterna om det förestående förbudet mot krypto i Indien av mediaöppningar har bara varit hypotetiska berättelser, betonade han och tillade att bestämmelser troligen inte kommer att vara ett hinder för Cashaa India att föreslå kryptotjänster till sina användare.

Clark

Chef för tekniken.

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here